Últimes Notícies

// Posted by :Lleida Sports Web // On :diumenge, 30 de setembre del 2012

Final heroic a la capital de la Noguera, on el Balaguer signava ahir la seva primera victòria del campionat gràcies a un gol de Xavi Gràcia als darrers segons del partit.

Un jugador del Balaguer controla la pilota. (Foto: LaMañanadelaNoguera)
Arriben bones notícies a la capital de la Noguera i és que els homes de Juanjo Tenorio es van fer ahir amb la primera victòria del campionat després de 90 minuts de lluita en un escenari impracticable. Escenari que podria haver estat la causa de la suspensió del partit, tot i això, l’àrbitre Carlos Albelda Bárcena feia sonar el xiulet de l’inici del partit, això sí, mitja hora més tard.

Els homes de Tenorio començaven el partit amb molta empenta i tot i les males condicions de la gespa es va poder observar a un Balaguer amb millores esperançadores en el seu joc, les quals, conjuntament amb les ganes de lluita que van mostrar els jugadors del conjunt vermell conformaren la millor primera part del conjunt de la Noguera en el que portem de temporada.
La seguretat de la defensa i l’atac càustic dels de Tenorio varen ser les notes predominants del primer temps. Un primer temps en el que el Figueres només va apropar-se un cop a la porteria dels balaguerins mitjançant Marc Mas, qui posava a prova a Nogués i aquest enviava a córner al minut 16 de partit. A partir d’aquesta arribada del Figueres els locals es posaren les piles i amb Joan Martínez i Sergi Galceran com a referències locals començaren a crear perill tot i que amb poca claredat. Tot i això arribava el primer gol dels balaguerins al minut 38, quan Iban Parra aprofitava una jugada embrollada després d’una sortida de córner i feia l’ 1-0 després que la seva pilota rebotés en un defensa del Figueres, Ferran Grau, i entrés al fons de la porteria visitant. No s’acabava aquí l’alegria del Balaguer sinó que a l’última jugada de la primera part, Sergi Galceran posava el 2-0 amb un potent llançament que entrava per la dreta d’Ureña. Galceran marxava al vestidor deixant un bonic repertori de joc i toc ràpid.

A la segona part, el Figueres estirava les línies i feia el camp més gran i bolcant el seu atac a les bandes. El conjunt gironí incorporava Pedro del Campo, un home de refresc que millorà els aires a la defensa i que al minut 48 assistia al seu company Mas qui anotava el 2-1 i escursava distàncies en batre per baix al porter del Balaguer. La defensa del Balaguer es mostrà endreçada en els darrers minuts i Jerson Bosch va fer gala del seu lideratge. Tot i això, a falta de 15 minuts pel final, Pol igualava el marcador amb una batzegada creuada que entrava pel vèrtex esquerre de la porteria de Nogués.

El Balaguer va tenir la sort que no li acompanyà en els partits anteriors i Xavi Gràcia transformava un penal, que ell mateix havia rebut en una acció amb Ferran Grau i, a l’últim minut, aconseguia el 3-2 final.

El Balaguer aconsegueix la primera victòria del campionat i espanta els fantasmes del passat. Amb tres setmanes de descans, degut als partits de la selecció catalana amateur, el conjunt de Juanjo Tenorio es planteja el seu futur de forma més positiva.

Balaguer CF: Nogués, Egea, Giribert, Yerai, Jerson, Javier Gracia, Jonatan, Andreu, Iban Parra, Isaac i Sergi (De Mesa, 70').

UE Figueres: Ureña, Busquets, Argi, Murga, Teixi (Pol, 65'), Borja, Ferran Grau, Marc Mas, Cornellà, Jairo (Marc Vilà, 83') i Marçal (Pedro, 46').

Àrbitre: Carlos Albelda Bárcena, amb Carlos Hernández Gañan i Kabir Frutos Bonache com a assistents. Ha amonestat Javier Gracia i Giribert, del Balaguer, i Ferran Grau i Busquets, de la Unió.

Gols: 1-0: Ferran Grau (p.p.) (38'); 2-0: Sergi (45'); 2-1: Mas (48'); 2-2: Pol Compte (75'); 3-2: Javier Gracia (p.) (89').