Últimes Notícies

// Posted by :Lleida Sports Web // On :dimarts, 9 d’octubre del 2012

Aquesta iniciativa pretén educar els infants i joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva, concretament del futbol 
Imatge de la presentació a Cervera (Foto: Ajuntament de Cervera)
Les localitats lleidatanes de Cervera i Tàrrega han presentat avui el Projecte FutbolNet, que organitza la Fundació FC Barcelona. “FutbolNet” és un projecte que pretén educar els infants i joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva, concretament del futbol

El programa s’aplica durant diversos mesos del curs escolar, amb dues sessions de dues hores per setmana i es practica en espais urbans (interiors o exteriors) cedits pels ajuntaments de cada municipi. 

El futbol de “FutbolNet” té unes regles especials. Per exemple, no existeix la figura de l’àrbitre sinó la del “teamer”, un moderador que tutela el joc sense amonestar. A cadascun dels equips hi ha d’haver, almenys, dues noies i perquè els gols comptabilitzin ha d’haver marcat alguna d’elles. Les sessions es divideixen en tres parts: una discussió anterior al partit, un partit de futbol i una xerrada posterior. El diàleg es converteix, doncs, en una part del joc i no en un complement. 

Durant la seva aplicació ‘FutbolNet’ fa incidència en sis valors, marcats com a essencials pel desenvolupament personal, que es debaten abans, durant i després del joc. Aquest valors són: el compromís, el respecte, la tolerància, el treball en equip, la responsabilitat i l’esforç. Al voltant de cadascun d’aquests conceptes es juga una lligueta i l’equip guanyador rep un diploma que l’acredita com el millor en l’aplicació d’aquest valor. 

“FutbolNet” té a cada municipi 60 beneficiaris amb edats compreses entre els 8 i 16 anys, escollits per la Fundació FC Barcelona i l’ajuntament corresponent, seguint criteris de vulnerabilitat social. Les sessions es duen a terme sempre en horari extraescolar. 

Durant aquest mes, el projecte també s’ha posat en funcionament en altres indrets. Concretament a les comarques lleidatanes, FutbolNet s’aplica a Cervera, Balaguer, Tàrrega, La Seu d’Urgell i Mollerussa.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

// Copyright © FUTBOL //Anime-Note//Powered by Blogger // Designed by Johanes Djogan //