Últimes Notícies

// Posted by :Lleida Sports Web // On :dissabte, 25 d’agost del 2012

El Lleida Esportiu afronta la segona campanya de la seva història amb un projecte renovat i amb el moviment al grup Basc de Segona Divisió B. 
Imatge de la plantilla 2012-2013 (Laïla Elka)
El Lleida Esportiu es troba a un dia de debutar oficialment a la Lliga, aquesta temporada 2012/2013. Enguany, podríem dir que és la temporada dels canvis, ja que s’està reestructurant el cos tècnic i la plantilla del passat projecte, que inclou l’últim curs i alguns anys de la antiga UE Lleida. La directiva, a càrrec dels germans Esteve, ha trobat un estiu tranquil a les oficines del Camp d’Esports per començar a formar un nou projecte. 

El primer canvi visible està a la banqueta i el cos tècnic. Emili Vicente, que no va renovar després de quatre temporades dirigint al primer equip, ha estat substituint per Toni Seligrat, que prové de l’Olímpic de Xàtiva. Amb el valencià han vingut Gerard Albadalejo (segon entrenador), Rubén Arola (ajudant tècnic) i Josep Maria Ferrer (preparador físic). 

L’altre canvi molt marcat ha estat el moviment del Lleida al Grup II de Segona Divisió B, fora dels catalans. La Federació Espanyola de Futbol va demanar als lleidatans el canvi per poder quadrar quatre grups de 20 equips. La proximitat geogràfica amb el grup Nord, ha fet que l’equip de la Terra Ferma hagi set l’escollit. De tota manera, la crisis econòmica que afecta al futbol estatal podria fer que algun grup quedés desnivellat ara o a mig curs. 

L’àmbit esportiu és el que ha patit més canvis. Fins a 12 jugadors han arribat de refresc per aquesta temporada, de la passada, només es mantenen nou. Els jugadors que continuen són Asier Eizaguirre, Pau Bosch, Jesús Imaz, Oriol Esteve, Miki Massana, Saife Alami, Carlos Barreda, Genís Soldevila i Pere Milla. Els nouvinguts són Molo (Guijuelo), Jorge Miramón (Andorra CF), Álex Cacho (Ontinyent), Pau Núñez (Sant Andreu), Biel Medina (Leganés), Pau Torres (Ceuta), Roger Canadell (RCD Espanyol juvenil), Álex Colorado (Albacete), Ignasi Dalmedo (Badalona) i Jaime Mata (Rayo Vallecano B). Els dos que falten, Artur Gòdia i Genís Serra, són jugadors del planter que l’any passat van disputar la Tercera Divisió cedits al Binéfar. A més, va haver-hi l’estrany cas de Carles Montoro, fitxat procedent del Rubí, que va abandonar la pretemporada quan encara no feia tres setmanes que era a Lleida. El club, encara està buscant a un jugador de banda i un migcampista defensiu per tancar la plantilla. 

La pretemporada del conjunt blau ha estat una mica irregular. Els de Toni Seligrat han guanyat tots els seus enfrontaments davant de rivals de menor categoria, però no han tret un resultat positiu amb els de la mateixa divisió. El Lleida va començar els partits de pretemporada amb victòria a Sariñena (0-2). Després va guanyar l’homenatge Jaume Capabadall (0-2 a Artesa de Sergre i 0-1 a Balaguer) i va caure a Reus, equip de la mateixa categoria, per 1 a 0. Després d’aquest resultat va vindre un empat al Tajonar davant l’Osasuna B (0-0) i una derrota a Tarragona (1 a 0), amb lesió d’Imaz inclosa. Acabats els partits de pretemporada, el Lleida va disputar la segona ronda de la Copa Catalunya davant del Cervera. Els de Toni Seligrat van passar a la següent eliminatòria amb un resultat d’1 a 2. Veient aquests marcadors es pot treure la conclusió que al Lleida li ha faltat gol però ha estat bé en defensa. 

En el Grup II, tots tenen el pensament que els rivals a batre seran l’Alavès, amb Jaume Delgado en les seves files, i l’Eibar. Els altres equips que poden molestar al Lleida en el camí al play-off d’ascens són l’Amorebieta, tercer el curs passat, la Unió Esportiva Logronyès, a prop d’entrar a la fase d’ascens la temporada passada i el filial de l’Athletic de Bilbao. Aquests poden ser els rivals més difícils, encara que la categoria sempre és complicada. 

Plantilla 2012/2013 

Porters 

1.- Pau Torres Riba: Porter de l’escola Barça. Bé jugant amb els peus i ràpid de reflexes. Se perfila com el porter titular, però, amb l’arribada de Pau Núñez haurà de lluitar més. Al Ceuta va fer una gran temporada. 

13.- Pau Núñez López: El balear va destacar molt jove en les categories inferiors del Mallorca i del Badalona. És un porter jove i amb progressió. Tot i jugar de segon en tots els equips professionals on ha estat, sempre ha posat en problemes al porter titular pel seu bon treball, qualitat i constància. 

25.- Raül Palau Ribes: El del filial entrenarà amb el primer equip i estarà a la expectativa de poder entrar en alguna convocatòria. Si no hi ha lesionats, és difícil que entri. Disputarà aquesta temporada amb el filial blau, el Ciutat Jardí. 

 Defenses 

14.- Álex Cacho Hernández: El sorià arriba a Lleida amb molts partits jugats, pràcticament tots, a l’Ontinyent durant tres temporades, i al Sant Andreu. Bo en defensa i no és complica alhora de jugar la pilota. 

18.- Manuel Jesús Casas García “Molo”: La seva entrada a l’equip després de la sortida de Jerson va crear controvèrsia, però la pretemporada l’ha mostrat com un central de garanties. Va bé en el joc aeri. Si li respecten les lesions podria ser uns dels titulars fixes de Toni Seligrat a l’eix de la defensa. 

15.- Biel Medina Piris: És un central molt experimentat. Supleix la seva pèrdua de velocitat amb col·locació sobre el camp. Va bé en el joc aeri. Té recorregut en aquesta categoria i en Segona A. Amb els peus no és complica. 

2.- Carlos Barreda Castellà: Ha estat molt participatiu en tota la pretemporada. En principi, jugarà com a lateral, encara que també pot actuar com a central. L’any passat va deixar a la banqueta a Jaume Sobregrau. Molt atent en defensa i s’associa bé amb els companys. 

4.- Pau Bosch Hueso: Aquest any pot ser més complicat per a Pau. Toni Seligrat l’ha provat de central i migcampista defensiu. També pot jugar de lateral. La seva trajectòria al Lleida el defineix per sí sol, però enguany, no té la titularitat tan segura. 

3.- Genís Serra Gili: La seva gran temporada al Binéfar l’ha portat a rebre més atenció en el primer equip del Lleida. Seria una sorpresa si marxés cedit un altre cop. Té molt recorregut i centra bé. La seva joventut va a favor seu. 

21.- Oriol Esteve Blanch: La temporada passada solament va poder gaudir de 10 minuts. Aquesta, tot i que parteix com a suplent, podria jugar més. Pot actuar al mig del camp i de lateral. 

Migcampistes 

10.- Álex Colorado Ramírez: Torna a Lleida per ser el migcampista titular i recanvi de garanties de Jaume Delgado. Jugador amb molta classe i que sap controlar els ritmes dels partits. Té bona rematada des de fora de l’àrea, entra bé des de segona línea i va bé de cap. 

20.- Jorge Miramón Santagertrudis: El jugador, que va sortir del filial de l’Atlètic de Madrid, podria ser la parella de Colorado al mig del camp o , Seligrat, podria aprofitar la seva visió de joc per avançar-lo una mica. També pot caure a les bandes o arribar per sorpresa des de darrere. En tots dels casos, seria bon titular i bon recanvi. 

8.- Genís Soldevila Solduga: Gran reforç per acabar la temporada passada. El lleidatà és un jugador ràpid i amb gol. Escorat una mica a la banda i entrant de sorpresa pot fer molt mal. Lluita molt i és molt insistent en totes les seves accions. 

6.- Miki Massana Macià: És un migcampista defensiu que aporta molt equilibri a l’equip. Va formar parella amb Jaume Delgado la temporada passada i també pot actuar com a central. Bon primer toc de la pilota i sempre busca la millor opció. També és un jugador que aporta múscul al conjunt. 

12.- Artur Gòdia Campo: Com Genís, la seva temporada al Binéfar l’ha fet tornar al Lleida i al primer equip. Tot i ser migcampista, Seligrat també l’ha provat de lateral dret en alguna ocasió. Aporta molt múscul a l’equip i és molt contundent en les seves accions, molts cops, es guanya targetes evitables. 

17.- Roger Canadell Moracho: És la bala de l’equip. Molt ràpid i desequilibrant. Arriba molt bé des de la banda i busca al millor company per acabar la jugada. Canadell pot demostrar la seva progressió i es pot assentar en aquesta categoria abans de tornar a l’Espanyol. Quan un partit no està clar, pot ser un revulsiu de garanties. 

Davanters 

5.- Saifeddine Alami Bazza: El jugador d’origen marroquí del Lleida és molt tècnic. El seu estil de joc es compara amb el brasiler, sempre volent fer les coses boniques per agradar al públic. Segons la marca esportiva Nike, és un dels joves amb més talent del món. Si li recepten les lesions pot aportar moltes coses.  

19.- Ignasi Salmedo Sintés: És un jugador de futur. Als seus 19 anys va ser una de les peces importants del Badalona la passada campanya. El balear intentarà treballar per tenir minuts i demostrar la seva qualitat. 

7.- Pere Milla Peña: El jove davanter lleidatà pot ser la sorpresa d’aquest curs. Ha estat el màxim golejador de la pretemporada i Toni Seligrat confia en ell. Pot jugar en totes les posicions d’atac i té molt bona mobilitat. A més, sempre és el primer en pressionar per recuperar la pilota. 

16.- Asier Eizaguirre Rosa: És tot un clàssic. El davanter basc va ser el màxim golejador la temporada passada a la Lliga, amb 10 gols. Remata molt bé de cap i aguanta la pilota pels jugadors se segona línea. Sempre està ben col•locat i és molt lluitador. 

11.- Jesús Imaz Ballesté: L’estrella de l’equip. Imaz té que ser la referència ofensiva del conjunt de la Terra Ferma. És desequilibrat i té un bon xut de mitja distància. A més, també dóna assistències de gol als seus companys. No podrà estar en els tres primers partits de l’equip a la Lliga, però té que ser una peça clau. La seva lesió i les diferències econòmiques han truncat el seu traspàs al Girona de Segona A.  

9.- Jaime Mata Arnaiz: El madrileny és un davanter tanc. Alt i corpulent per baixar pilotes i rematar de cap. És molt treballador amb les defenses rivals i sempre està buscant la jugada amb els companys o el xut a porta. 

Cos tècnic 

Toni Seligrat Bernal (Entrenador): Va fer bona temporada a l’Olímpic de Xàtiva, però a Lleida haurà de fer oblidar a Emili Vicente. Repte difícil pel valencià. 

Resta de cos tècnic: Gerard Albadalejo (Segon entrenador), Rubén Arola (ajudant tècnic), Marc Badia (fisioterapeuta), Walter Litwin i Àlex Monesma (responsables de material), Josep Maria Ferrer (preparador físic), Natan Batallé (fisioterapeuta), Paco Guzmán (delegat) Helena Palacín i Joan Aguilà (Metges). 

Baixes respecte la temporada passada: Montoro (Terrassa), Jaume Sobregrau i Juanma Hernández (Badalona), Sergi Palau (cedit Binéfar), Montero (Sestao River), David Giménez (Tudelano), Víctor Ibáñez (Cartagena), Dani Pujol (At. Monzón), Jaume Delgado(Alavés), Jorge Giménez (FK Vardar), Azparren (Sant Andreu), Ramón Verdú (San Fernando), Cheikh i Jerson Bosch.

{ 1 comentarios... read them below or add one }

  1. Jo us deixo la meua anàlisi també: http://lo-lleidata.blogspot.com.es/2012/08/realisme-o-pessimisme-una-visio-previa.html

    ResponElimina

// Copyright © FUTBOL //Anime-Note//Powered by Blogger // Designed by Johanes Djogan //